Plemenite Kovine

Nakit se izdeluje iz različnih plemenite kovin, predvsem iz platine, zlato in srebro. Za oblikovanje kovin se uporabljajo različne tehnike, od različnih principov ročne obdelave, do ulivanja v kalupe in računalniškega modeliranja...

Tukaj si lahko preberete osnovne informacije o kovinah in njihovi uporabi pri izdelavi nakita. Tako boste dobili bolj jasen vpogled v svet izdelave nakita ter uporabne informacije glede materialov, njihovih lastnosti, ter vrednosti.

Upamo, da vam bo to olajšalo izbiro pri nakupu, če pa katero vaše vprašanje ostane neodgovorjeno, vam seveda z veseljem odgovorimo oz. vsebino bolj podrobneje predstavimo. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na peter@zlatarstvokoman.si.

Platina

Platina je plemenita kovina, ki se uporablja pri izdelavi nakita višjega razreda. Je lepe bele barve in se veliko uporablja pri izdelavi zaročnih prstanov. Predvsem v kombinaciji z diamanti predstavlja prestižno izbiro. Več o platini si preberite tukaj.

Rumeno zlato

Zlato je najpogosteje uporabljena kovina pri izdelavi nakita. Zlato so kopali že od 4000 let pred n.š.. V tistih časih so bili glavni proizvajalci zlata Egipčani. Danes večji del zlata prihaja iz Južne Afrike in Severne Amerike. Več o rumenem zlatu si preberite tukaj.

Belo zlato

Belo zlato je v zadnjem desetletju postalo zelo popularno predvsem pri mlajših generacijah, katere vidijo rumeno zlato kot malce staromodno. Predvsem je velik delež zaročnih prstanov narejen in belega zlata in platine. Več o belem zlatu si preberite tukaj.

Rožnato oz. rdeče zlato

Roza zlato je bilo včasih popularno predvsem v Rusiji, danes pa postaja izbira pri izdelavi nakita po vsem svetu. Sicer pa se roza zlato več uporablja pri nakitu kjer želimo več barvitosti, pogosto v kombinaciji z barvnimi poldragimi in dragimi kamni. Več o rožnatem zlatu si preberite tukaj.

Srebro

Srebro je cenovno dostopnejša alternativa belemu zlatu. Ima lepo svetlo belo barvo. Več o srebru si preberite tukaj.Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.   STRINJAM SE   Vas zanima več?