Enostavno čiščenje nakita

Za enostavno čiščenja nakita potrebujete zobno krtačko in milo. Postopek je enostaven in hiter, ter prinese dobre rezultate predvsem pri nakitu z večjimi kamni, kot so zaročni in poročni prstani in uhani.

Na ščetko nanesete malce mila (tistega, ki ga imate trenutno v kopalnici) in nežno zdrgnete izdelek. Predvsem ga očistite povsod okoli kamnov, iz vseh strani. Tudi od zadaj oz. od znotraj prstanov, kjer se ob nošenju nabere umazanija, znoj, kreme… Prstan nato sperete z vodo in obrišete z nežno krpo ali kar z wc papirjem.

Če se kamni ne zasvetijo popolnoma, ponovite postopek. Umazanija je lahko trdovratna in se ob daljšem nošenju malce prime za kamne. Vse kar naredite, je da postopek ponovite.

Ta enostavna metoda ponavadi deluje presenetljivo dobro, kot že rečeno, predvsem pri nakitu z večjimi kamni. Seveda pa ne učinkuje na splošno obrabo nakita kot so npr. odrgnine na zlatih delih. V ta namen je potreben obisk zlatarja, ki bo nakit spoliral in mu vrnil bleščeč videz.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
Strinjam se  Vas zanima več?