Zlati prstan za Kostajevico na Krki

Mogočen prstan iz rumenega zlata s kamnom iz korale.

Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - pogled od strani Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - pogled z vrha Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - pogled od spredaj Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - pogled od spredaj Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - pogled z vrha Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - pogled iz perspektive Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - pogled iz perspektive

Idejna zasnova ter skice prstana

Prstan sta zasnovali in oblikovali Janja Baznik in Eva Seljan.

"Čašica v kateri je kamen, predstavlja želodovo kapico. Torej del hrasta doba, ki je značilen za te kraje. Iz njega izdelujejo lesene mostove, je glavni materjal pri oblikovanju skulptur Kostanjeviške forma vive, iz njega pa izdelujejo tudi lesene sode za vino."

"Ob straneh so pokončne prečke, ki simbolizirajo podporne stebre mostov, ki so eden prepoznavnejših elementov našega mesta. Levo in desno ob prečkah so majhne arkadice, ki predstavljajo arkadno dvorišče Kostanjeviškega cistercijanskega samostana, ki je tesno povezan z začetkom razvoja mesteca ter njegovo kulturno dediščino."

Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - skica Zlati prstan za Kostanjevico na Krki - skica
Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
Strinjam se  Vas zanima več?