Kdo smo Zlatarstvo Koman

Smo družinska zlatarska delavnica, ki deluje od leta 1971. Predvsem nas veseli izdelava unikatnih izdelkov visoke kakovosti. Večji del naših izdelkov naredimo sami, od oblikovanja od celotnega procesa izdelave in končne obdelave. Izdelujemo tudi nakit po naročilu.

Izdelki

Vedno nas zanimajo nove tehnike in orodja v zlatarstvu, ravno tako nas pritegnejo stari, včasih že pozabljeni principi obdelave različnih materialov. Od klasičnih tehnik ročne obdelave kovin, do 3d modeliranja, tiskanja, ulivanja, laserske obdelave. Včasih nas navdušuje romantika baročnega stila, včasih čistost modernega minimalizma.

Pomembna sta nam kvalitet in zadovoljstvo strank. Neradi hitimo, če pa v zadnjem trenutku potrebujete zaročni ali poročni prstan ali kaj drugega za darilo, se bomo seveda potrudili.

Dostikrat nas stranke same navdušijo s svojimi idejami za nakit. Kadarkoli se lahko pri nas oglasite s svojo idejo, bolj nenavadno in zanimivo, bolj nas boste navdušili.

Več o našem pristop k oblikovanju in izdelavi si preberite tukaj.

Materiali

Nakit izdelujemo iz plemenitih kovin kot sta zlato in platina, masivne izdelke tudi iz srebra. Predvsem zlato je največkrat uporabljena kovina saj ponuja različne barvne odtenke od belega zlata do različnih odtenkov rumenega in rožnatega zlata.

Pravi kamni so poglavje zase glede sijaja, barv, odtenkov, svetlobe, čustev. Čista brilijanca diamantov na eni strani, globoke barve naravno-pravih barvnih kamnov na drugi strani. Neskončnost odtenkov in idej, inspiracij.

Več o zlatu, platini, dragih in poldragih kamnih si preberite tukaj.

Trgovina in delavnica

Naša trgovina se nahaja v starem mestne jedru Škofje Loke. V naši trgovini vam nudimo bogato izbiro celovrstne ponudbe nakita. Seveda najraje vidimo, če se oglasite pri nas in pozanimate za izdelavo kakšnega kosa nakita po vaših željah.

K vsaki pravi zlatarski trgovini spada tudi prava zlatarska delavnica. Tam smo najraje. Izdelujemo nakit po naročilu, poročne in zaročne prstane... Popravimo strgano verižico, počen prstan, pa tudi kaj bolj zahtevnega.

zlatarstvo koman trgovina zlatarstvo koman brusi svedri

Ročno delo je osnova izdelave našega nakita. Tisoč in en brusni sveder
so pri izdelavi nakita v resnici potrebni.

zlatarstvo koman stroji za ulivanje nakita

Stroj in pomožna oprema za ulivanje kovin. Moderna oprema je osnova za
kvalitetne izdelke in širok spekter ponudbe.

zlatarstvo koman vdelava kamnov pod mikroskopom nakit

Vdelava kamnov v nakit poteka večinoma pod mikroskopom. Predvsem zaradi
natančnosti vdelave in posledično večje kakovosti izdelka.

Zgodovina

Vse se je začelo nekje pred 65 let, ko najin oče začne z zlatarskim izobraževanjem v šoli Zlatarne Celje. Po končani šoli se njegova pot nadaljuje v nekaj zasebnih zlatarskih delavnicah, dokler ne postane en od članov Ateljeja za Zlatarstvo v Ljubljani.

Po več letih dela v podjetju, pade odločitev o samostojni poti, ki se začne v Škofji Loki. Najprej v manjših prostorih, kasneje pa na malce večji lokaciji, kjer s nahajamo še danes.


Atelje za zlatarstvo,LjubljanaPrva samostojna delavnica, Škofja Loka, Mestni trg 4Druga lokacija, Škofja Loka, Mestni trg 5Kje nas najdete

Škofja Loka se nahaja 30 minut vožnje iz Ljubljane. V starem mestnem jedru, na naslovu Mestni trg 5, se nahaja naše zlatarstvo. Nahajamo se nasproti slaščičarne Homan.

Pomagate si lahko z zemljevidom spodaj. Ali pa povprašajte naokoli.Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
Strinjam se  Vas zanima več?