Oblike zaročnih prstanov
oz. katero izbrati

Zaročni prstani so različnih oblik oz. dizajnov. Tukaj jih na kratko predstavimo. Mogoče vam bo to v pomoč pri izbiri pravega prstana.

Pri izbiri zaročnega prstan najprej pomislite na okus vaše izbranke. Kakšen nakit že nosi, kako se oblači, kaj ji je na splošno všeč. Mogoče vam je že kdaj namignila kateri prstan kupiti.

Če niste prepričani kakšen prstan kupiti, začnite razmislek pri osnovnih oblikah - minimalizem, športno, klasično, bogato klasično, ekstravagantno, naravne oblike, nekaj drugačnega.

Samostojen kamen

Enostaven prstan s srednje velikim kamnom. Najpogostejša oblika zaročnega prstana. Nezgrešljiva klasika. Če se ne morete odločite glede oblike prstana in vam sploh ni jasno kaj je vaši izbranki všeč, je ta oblika najbolj zanesljiva izbira. Minimalizem, športno, klasično.

Samostojen kamen s kamni ob strani

Samostojen kamen z manjšimi kamni po prstanu. Malce bolj bogat dizajn, osnovna oblika enaka. Klasičen zaročni prstan, če želite malce več leska. Klasično, bogato klasično.

Kamni okoli osrednjega kamna

Ta oblika izhaja iz oblike s samostojnim kamnom, s tem da se okoli glavnega kamna dodajo manjši kamni. Prava izbira za tiste, ki želite še več leska. Zelo bogat dizajn. Možne tudi različne kombinacije vrst in barv kamnov. Klasično, bogato klasično.

Neskončni kamni

Minimalistična oblika zaročnega prstana. Popularna predvsem pri športno orientiranih parih. Ta oblika je od vseh najmanj moteča pri nošenju, sploh pri raznih športnih aktivnostih. Minimalizem, športno.

Trije kamni

Prstani s tremi ali več kamni. Spet ena od variacij oblike s samostojnim kamnom, s tem da sta ob strani dodana še dva tipično malce manjša kamna. Lahko minimalistično ali pa z več dizajna in oblike. Minimalizem, klasično, nekaj drugačnega.

Večji osrednji kamen

Zaročni prstan z velikim osrednjim kamnom. Pogosto s kamnom pravokotne oblike. Popularna oblika predvsem za tiste, ki želijo res vpadljiv prstan. Malce manj praktičen za nošenje, a deklet, ki si želijo takšen prstan, to ponavadi ne ovira. Ekstravagantno, nekaj drugačnega.

Naravne oblike

Različne oblike, ki posnemajo vzorce iz narave oz. bolj nesimetrične linije. Listi, cvetovi in vijuge. Za punce s specifičnim okusom. Naravne oblike, nekaj drugačnega.

Več o zaročnih prstanih

Več splošnih informacij o zaročnih prstanih si preberete tukaj.

Vse naše zaročne prstane si oglejte tukaj.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.
Strinjam se  Vas zanima več?